Kompresijska oblačila so nujen del opreme pri zimskih športih

Kompresijska oblačila so tisti del športne opreme, ki lahko pomembno prispeva k dobremu počutju pri zimskih športih. Šport tudi pozimi ostaja del naših življenj, saj je važna tudi rekreativna dejavnost ali šport, ki se igra na snegu ali ledu. Če nam je vreme naklonjeno, lahko pozimi uživamo v variacijah smučanja, drsanja in sankanja. Kompresijska oblačila se lahko uporabljajo povsod, saj se vsi ti športi izvajajo na prostem, najbolj pogosto pa jih potrebujemo pri smučanju. Tradicionalno so se zimski športi v zimskem času igrali le, kadar je to omogočalo vreme in je postreglo s snegom in ledom, a dandanašnji napredek tehnike omogoča tudi veselje ob višjih temperaturah, pri čemer ne gre pozabiti na kompresijska oblačila. Zaradi tehničnih možnosti umetni sneg in umetni led omogočata večjo časovno in prostorsko prilagodljivost ter razširjata možnosti uporabe zimskih športov ter posledično potrebo po kompresijskih oblačilih. To ne velja zgolj za umetni sneg in smučanje, temveč tudi za umetni led in drsanje ter hokej na ledu. Zdaj tudi notranja drsališča z umetnim ledom omogočajo drsanje in hokej v vročih podnebjih in v toplejših mesecih. Tako lahko uživamo v zimskih radostih vse leto. Sodobni način življenja in tehnološki napredek namreč omogočata spremembe.
 
kompresijska oblačila

Kompresijska športna oblačila pripomorejo k večji uspešnosti pri športu

Ne glede na to, katera je vaša najbolj priljubljena vrsta zimskega športa, boste v naši ponudbi našli kompresijska športna oblačila, ki vam omogočajo največ prilagodljivosti, gibljivosti in udobja. Pozimi se namreč lahko udejstvujemo posamično ali v skupinah in izberemo temu primerno dejavnost. Lahko izbiramo med skupnimi posamezni športi, ki nas spominjajo na otroštvo in ki ohranjajo svojo priljubljenost tudi danes: tradicionalno alpsko smučanje, tek na smučeh, med mladimi izjemno popularno deskanje na snegu, smučarski skoki, drsanje, umetnostno drsanje ter sankanje, kjer postajajo vse bolj pogoste tudi motorne sani. Če pa ste raje v družbi znancev in ekipnih prijateljev, so za vas skupni ekipni športi. Mednje spadata hokej na ledu in curling, ki tudi v Sloveniji pridobiva vse več privržencev. Kompresijska športna oblačila lahko izberete sami po svojem okusu ali pa jih priskrbijo klubi, če se odločite za bolj profesionalno udejstvovanje. Je pa glede na število udeležencev je hokej na ledu menda priljubljen zimski šport na svetu, zato je tudi uporaba primerne opreme zanj tako ključna za uspeh. Najbolj uspešni športniki sveta se tudi pozimi vsake štiri leta zberejo na zimskih olimpijskih igrah, ki jih spremlja ves svet. Tudi alpsko smučanje je izjemen tekmovalni dogodek in Slovenci radi spremljamo tekme svetovnega pokala in olimpijske igre. Smučanje je disciplina na zimskih olimpijskih igrah od leta 1936.

Kompresijska majica in kompresijske hlače na voljo tudi v otroških številkah

Med našo ponudbo poleg vseh vrst opreme za zimske športe in športnih rekvizitov najdete tudi vse vrste kompresijskih majic in kompresijskih hlač, tudi za otroke. Kot vemo, se ti zlasti v letih učenja smučanja ali drugih zimskih športov veliko udejstvujejo na snegu, zato jim je nujno omogočiti primerne zdrave in udobne pogoje z ustreznimi oblačili. V naših krajih najbolj priljubljeno je še vedno alpsko smučanje. Veliko Slovencev smuča in ta šport še pridobiva na množičnosti. Znanih je tudi veliko smučišč po vsej Sloveniji, kjer se lahko smučanja naučite ali ga izpopolnite. Naj gre za rekreacijo ali šport, vedno boste s smučanjem naredili odlično dobro delo za svoje telo. Gibanje na svežem zraku krepi mišice in prekrvavitev, veča odpornost in pripomore k boljšemu počutju. Smučamo običajno na smučiščih, kjer lahko koristimo vse storitve, kot so žičnice, različno težavne proge, restavracije in tudi smučarske reševalce. Da bi bilo poškodb čim manj, pa moramo nositi kompresijska oblačila.
 
kompresijska majica
 

V naši ponudbi tudi kompresijske hlače ¾ dolžine

Ne glede na vaše preference za stil, vrsto športa ali zahteve vaše kondicije, boste našli v naši ponudbi tudi vaš artikel, pa naj bodo kompresijske hlače ¾ dolžine ali ostali modeli. Tudi, če spadate med tiste, ki raje smučate izven urejenih smučišč. Tako-imenovano smučanje "off-piste" je za tiste, ki smučajo zunaj meja smučarskih območij. Ker so taka območja večkrat težje dostopna, se lahko uporabijo motorne sani, helikopterji ali snežni plugi, da jih dostavijo na vrh pobočja. V tem primeru je ustrezna športna oprema še toliko bolj pomembna, treba pa je izbrati kompresijska oblačila višjega cenovnega razreda. V naših ponudbi najdete primerne modele za vsak žep, na voljo pa so vam v spletni trgovini ali prodajnih mestih. Naši svetovalci se vam bodo posvetili in vam znali priporočiti tisti model, ki je za vas najbolj primeren. Upoštevali bodo vaše želje, potrebe in finančne zmožnosti, pa tudi dejansko stanje, saj je velikokrat treba poznati razmere na terenu. Skrb za zdravje in ustrezno opremo je v zimskih mesecih še toliko bolj pomembna, saj so poškodbe in bolezni zaradi izpostavljenosti organizma še toliko bolj pogoste. Oglasite se preko telefona, elektronske pošte ali osebno, veseli vas bomo. Vedno vam bomo pripravili osebno prilagojeno ponudbo! Pričakujemo vas z vsemi ugodnostmi poprazničnega časa, kjer boste odkrili pestrost letošnjega asortimaja vse opreme.

Zaznamki TAGS