Uporaba piškotkov na spletni strani

Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna datoteka črk in številk, ki se prenese na vašo terminalno opremo, ko obiščete spletno stran. Piškotki sami po sebi ne prepoznajo individualnega uporabnika, pač pa terminalno opremo (računalnik, mobilna naprava), ki je bila uporabljena pri dostopu.

Piškotki na b2ms.si

Na "b2ms.si" uporabljamo piškotke za zaščito kontaktega obrazca pred nezaželeno e-pošto (CAPTCHA), delovanje spletne trgovine, ter za pravilno štetje ogledov, obiskov in preusmeritev, ki obiščejo naše spletni strani. V piškotkih ne shranjujemo vaših osebnih podatkov, kateri ne morejo poškodovati vašo terminalno opremo.


Piškotek Ime Namen
b2ms.si cms_session Ta piškotek se uporablja za zagotovitev delovanja spletne strani. Izbriše se, ko zaprete brskalnik.
b2ms.si view_ads Ta piškotek se uporablja za pravilno štetje ogledov izdelkov. Veljavnost piškotka poteče na koncu seje.
b2ms.si compare_ads Ta piškotek se uporablja za primerjavo izdelkov. Veljavnost piškotka poteče na koncu seje.
b2ms.si sort_ads Ta piškotek se uporablja za izbrano sortinjanje prikaza izdelkov. Veljavnost piškotka poteče na koncu seje.
b2ms.si wish_ads Ta piškotek se uporablja za shranjevanje priljubljenih izdelkov na vašo terminalno opremo. Ob prijavi se priljubljeni izdelki prenesejo v vaš profil. Veljavnost piškotka poteče čez 30 dni.
b2ms.si
cc_necessary 
cc_analytics 
cc_social
Ti piškotki se uporabljajo za beleženje vaše odločitve o zasebnosti. Veljavnost piškotkov potečejo čez 6 mesecev.

Ne obvezni piškotki

Skladno z novim Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEK-om-1) in je bil objavljen 31.12.2012 v Uradnem listu št. 109/2012 je omogočena izbira, ali se z uporabo ne obveznih piškotkov strinjajo.

Piškotek
Ime Namen
Google Analytics _utma
_utmb
_utmc
_utmz
Ti piškotki se uporabljajo za zbiranje podatkov o tem, kako obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. Mi uporabljamo informacije za pripravo poročila, da bi nam pomagal izboljšati to spletno mesto. Piškotki zbirajo podatke v anonimni obliki, vključno s številom obiskovalcev na spletni strani, od kod so obiskovalci prišli in o straneh, ki so jih obiskali. Politika uporabe piškotkov za Google Analytics. Veljavnost piškotka poteče čez 6 mesecev.
Če želite blokirati Google Analytics na vseh spletni straneh, si lahko instalirate dodatek iz te spletni strani.
AddThis
__atuvc
uid
uvc
dt
Ti piškotki se uporabljajo za delovanje vtičnika AddThis.
Pravilnik o zasebnosti in piškotki za Addthis.

Upravljanje s piškotki

Večina spletnih brskalnikov omogoča, da nastavite vaše piškote. Piškotke lahko zavrnete ali jih sprejmete tudi s funkcijo, vgrajeno v spletne brskalnike. Če piškotke zavrnete, lahko naprej uporabljate našo spletno stran, vendar določene funkcije ne bodo delovale.V nadaljevanju se nahajajo povezave do navodil, kako lahko izključite piškotke na vašem spletnem brskalniku: Mozilla FirefoxInternet ExplorerChromeSafari.


Zaznamki TAGS