Uporaba piškotkov na spletni strani

Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna datoteka črk in številk, ki se prenese na vašo terminalno opremo, ko obiščete spletno stran. Piškotki sami po sebi ne prepoznajo individualnega uporabnika, pač pa terminalno opremo (računalnik, mobilna naprava), ki je bila uporabljena pri dostopu.

Piškotki na b2ms.si

Na "b2ms.si" uporabljamo piškotke za zaščito kontaktnega obrazca pred nezaželeno e-pošto ter registracija (reCAPTCHA), delovanje spletne trgovine, ter za pravilno štetje ogledov, obiskov in preusmeritev, ki obiščejo naše spletni strani. 

Spremljamo tudi izvajanje oglaševalskih akcij, ki nam jih omogočajo drugi ponudniki (Google, Facebook).

V piškotkih ne shranjujemo vaših osebnih podatkov, kateri ne morejo poškodovati vašo terminalno opremo.

Piškotek Ime Namen
b2ms.si
cms_session
PH_HPXY_CHECK
Ta piškotek se uporablja za zagotovitev delovanja spletne strani. Veljavnost piškotka poteče na koncu seje.
b2ms.si view_ads Ta piškotek se uporablja za pravilno štetje ogledov artiklov in si shrani, katere artikle se si že ogledali. Veljavnost piškotka poteče čez 30 dni.
b2ms.si compare_ads Ta piškotek se uporablja za primerjavo izdelkov. Veljavnost piškotka poteče na koncu seje.
b2ms.si sort_ads Ta piškotek se uporablja za izbrano sortinjanje prikaza izdelkov. Veljavnost piškotka poteče na koncu seje.
b2ms.si wish_ads Ta piškotek se uporablja za shranjevanje priljubljenih izdelkov na vašo terminalno opremo. Ob prijavi se priljubljeni izdelki prenesejo v vaš profil. Veljavnost piškotka poteče čez 30 dni.
b2ms.si
cc_necessary 
cc_analytics 
cc_social
Ti piškotki se uporabljajo za beleženje vaše odločitve o zasebnosti. Veljavnost piškotkov potečejo čez 6 mesecev.

Ne obvezni piškotki

Skladno z novim Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEK-om-1) in je bil objavljen 31.12.2012 v Uradnem listu št. 109/2012 je omogočena izbira, ali se z uporabo ne obveznih piškotkov strinjajo.

Piškotek
Ime Namen
Google Analytics _utma
_utmb
_utmc
_utmz
Ti piškotki se uporabljajo za zbiranje podatkov o tem, kako obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. Mi uporabljamo informacije za pripravo poročila, da bi nam pomagal izboljšati to spletno mesto. Piškotki zbirajo podatke v anonimni obliki, vključno s številom obiskovalcev na spletni strani, od kod so obiskovalci prišli in o straneh, ki so jih obiskali. Politika uporabe piškotkov za Google Analytics. Veljavnost piškotka poteče čez 6 mesecev.
Če želite blokirati Google Analytics na vseh spletni straneh, si lahko instalirate dodatek iz te spletni strani.
AddThis
__atuvc
uid
uvc
dt
Ti piškotki se uporabljajo za delovanje vtičnika AddThis za socialna omrežja.
Pravilnik o zasebnosti in piškotki za Addthis.
doubleclick.net 
IDE
Ta piškotek se uporablja za spremljanje oglaševanja na Google. Piškotek poteče če 25 dni.
google.com
NID
Večina uporabnikov Googla ima v brskalnikih shranjen piškotek z nastavitvami, imenovan »NID«. Brskalnik pošlje ta piškotek skupaj z zahtevami Googovim spletnim mestom. Piškotek »NID« vsebuje edinstven ID, ki ga Google uporablja, da shrani vaše nastavitve in druge podatke, kot so izbrani jezik (npr. slovenščina), podatek o tem, koliko rezultatov iskanja naj bo prikazanih na strani (npr. 10 ali 20), in podatek o tem, ali naj bo vklopljen Googlov filter Varno iskanje. Veljavnost piškotka poteče čez 6 mesecev.

Upravljanje s piškotki

Večina spletnih brskalnikov omogoča, da nastavite vaše piškote. Piškotke lahko zavrnete ali jih sprejmete tudi s funkcijo, vgrajeno v spletne brskalnike. Če piškotke zavrnete, lahko naprej uporabljate našo spletno stran, vendar določene funkcije ne bodo delovale.V nadaljevanju se nahajajo povezave do navodil, kako lahko izključite piškotke na vašem spletnem brskalniku: Mozilla FirefoxInternet ExplorerChromeSafari.

Z uporabo naše spletne strani "b2ms.si" se strinjate, da so vsi piškotki nameščeni na vašo terminalno opremo. V nasprotnem primeru stran zapustite in piškotke odstranite iz vaše terminalne opreme.


Zaznamki TAGS